ADIYAMAN / MERKEZ - Adıyaman Spor Lisesi

Adıyaman Spor Lisesi

Okul Telefon Numarası 04162161100
Adres
BÜYÜKKAVAKLI KÖYÜ İLYAS DERESİ KÜME EVLERİ ADIYAMAN SPOR LISESI BLOK NO 97I MERKEZ / ADIYAMAN
Vizyon
Bedenen, ruhen ve fikren sağlıklı; Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı; milli, manevi değerlere sahip; kendine güvenen; sporu hayatının vazgeçilmez bir parçası haline getirmiş; Türk sporunu, Türk sporcusuna yakışır biçimde, ulusal ve uluslar arası tüm etkinliklerde en iyi şekilde temsil edecek; Türk toplumunun geleceğinin güvencesi olacak bireylerin yetişmelerini sağlamaktır.
Misyon
Atatürk’ün “Cumhuriyet, fikren, ilmen ve bedenen kuvvetli ve yüksek seviyeli muhafızlar ister.” sözünü ilke edinmiş; Geçmişine bağlı, geleceği için yapıcı ve faydalı tüm gelişmelere, yeniliklere açık; spor disiplini ve centilmenliğini benimseyerek her türlü sportif, sosyal ve kültürel etkinliklere katılmaya, katıldığı etkinliklerde başarılı olmaya hevesli, kararlı, azimli; geleceğe örnek olacak, sağlıklı sporcu nesiller yetiştirmektir.
Başarılar
2012-2013 S.No Branş Adı Alınan Derece 1 Basketbol Erkek İl Birinciliği 2 Voleybol Kız İl Birinciliği 3 Hentbol Erkek İl Birinciliği ve Grup Birinciliği 4 Futsal Kız İl Birinciliği 5 Eskrim Kız İl Birinciliği 6 Kros Erkek İl Birinciliği 7 Kros Kız İl Birinciliği 8 Judo Kız İl Birinciliği 9 Judo Erkek İl Birinciliği 10 Güreş Erkek İl Birinciliği 11 Badminton Kız İl İkinciliği 12 Badminton Erkek İl İkinciliği 13 Masa Tenisi İl İkinciliği 14 Halkoyunları Kız Kulüpler arası Katılım 2013-2014 S.No Branş Adı Alınan Derece 1 Voleybol Kız Takımı İl Birinciliği 2 Hentbol Erkek Takımı İl Birinciliği 3 Basketbol Erkek Takımı İl ikinciciliği 3 Eskrim kız Takımı İl Birinciliği 5 Kros Erkek Takımı İl Birinciliği 6 Judo Erkek İl Birinciliği 7 Güreş Erkek İl Birinciliği 8 Kort Tenisi Erkek İl Birinciliği 9 Yüzme Ferdi Erkek İl Birinciliği 10 Puanlı Atletizm İl Bİrinciği 11 Kros Kız Takımı İl İkinciliği 12 Judo Kız İl ikinciliği İçin 13 Halkoyunları Kız İl Üçüncülüğü 14 Futbol Erkek İl Üçüncülüğü 15 Futsal Kız Takımı İl Üçüncülüğü 16 Basketbol Kız Takımı İl Üçüncülüğü 17 Badminton Kız Takımı İl Üçüncülüğü 18 Badminton Erkek Takımı İl Üçüncülüğü 19 Voleybol Kız Grup dördüncülüğü 21 Külüpler arası Voleybol İl Birinciliği 22014-2015 S.No Branş Adı Alınan Derece 1 Voleybol Kız Takımı Devam ediyor 2 Hentbol Erkek Takımı İl Birinciliği 3 Basketbol Erkek Takımı Finalde 4 Eskrim kız Takımı Devam ediyor 5 Kros Erkek Takımı Devam ediyor 6 Judo Erkek İl Birinciliği 7 Güreş Erkek İl Birinciliği 8 Kort Tenisi Erkek İl Birinciliği 9 Yüzme Ferdi Erkek Devam ediyor 10 Puanlı Atletizm Devam ediyor 11 Kros Kız Takımı Devam ediyor 12 Judo Kız İl Birinciliği 13 Halkoyunları Devam ediyor 14 Futbol Erkek Finalde 15 Futsal Kız Takımı Devam ediyor 16 Badminton Kız Takımı İl Birinciliği 17 Badminton Erkek Takımı İl ikinciliği Okulumuz 2014-2015 Eğitim öğretim yılında okul sporları faaliyetleri içerisinde 17 branş ve ilgili branşlarla 32 kategoride faaliyet göstermektedir. Mevcut okulun fiziksel yapısının uygun olmadığı ancak çevre okulların spor salonları sadece ders dışı egzersiz için kullanılmaktadır. Hedefimizin bölgesel başarının yanı sıra vizyonunu geliştirerek ülke sporuna katkı sağlamaktır. Okulumuz açıldığı günden itibaren ülkemize eskrim ve güreş dallarında milli takımlara sporcu göndermiştir.
Yatakhane Koğuşu :1
08.00-15.20
Kalorifer Yakıtı
Lojman
23 - Kullanılabilir.
Karapınar Minübüs Hattı
Varlık Mah. Vartana Sk. No:1 02100
İL MERKEZİNE 5 KM.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
Sportif Etkinlikler
İl Müsabakaları Bölgesel Müsabakalar Bölgesel Lig Maçlarına katılım sağlanmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler
2015-2016 TÜBİTAK Bilim Fuarı 2016-2017 TÜBİTAK Bilim Fuarı başvurusu onaylandı. 03 Mayıs 2017 Fuar Tarihi
Proje Çalışmaları
2017 TÜBİTAK Liseler Arası Araştırma Projelerine Kodlama Alanında Katılım sağlandı.